Frågor & svar

Vanliga frågor

Hur fungerar det att hyra hos er?

Kunden väljer sitt önskade förråd. Vi kontaktar dig och bestämmer en tid när genomgång och tillträde sker. Ett kontrakt skrivs på av båda parter. Vi lägger in ert mobilnummer i passagesystemet, när ni ringer till passagesystemet telefonnummer så öppnas ytterdörren. 


Hur fungerar försäkring?

Allasförråd försäkrar endast fastigheten. Vi på Allasförråd försäkrar inte hyresgästens privata egendom. Vi rekommenderar hyresgästen att kontakta sitt försäkringsbolag och höra med dem om hemförsäkringen täcker egendomen, annars måste en ny försäkring tecknas.


Hur fungerar det med förrådslåset?

På alla våra förråd sitter ett överfallslås. Vi rekommenderar alla våra hyresgäster att använda klass II hänglås. Vi säljer hänglås om så önskas.

Har ni några funderingar, kontakta ert försäkringsbolag.


Vad har ni för säkerhetssystem i lokalerna?

Ås

Vi vill att alla våra hyresgäster ska känna sig säkra att förvara sin egendom hos oss. Vi har utrustat byggnaden med ett passagesystem som loggar alla in och utgångar. I lokalen finns brandsläckare och rökdetektorer. Lokalen är larmad och ni stänger av det med er personliga kod, efter 120 minuters vistelse i lokalen kommer en signal att ljuda i byggnaden. Då har ni 5 minuter på er att gå och larma av igen vid ytterdörren. Lokalen är kameraövervakad. Alla fönster är frostade och installerade med inbrottsgaller.


Arnäs

Vi vill att alla våra hyresgäster ska känna sig säkra att förvara sin egendom hos oss. Vi har utrustat byggnaden med ett passagesystem som loggar alla in och utgångar. 

Lokalen är kameraövervakad. Alla fönster är frostade och installerade med inbrottsgaller.


Gullänget

Vi vill att alla våra hyresgäster ska känna sig säkra att förvara sin egendom hos oss. Vi har utrustat byggnaden med ett passagesystem som loggar alla in och utgångar. 

Lokalen är kameraövervakad. Alla fönster är frostade och installerade med inbrottsgaller.


Vad kostar det att hyra ett förråd hos er?

Gå till startsidan och välj vad ni önskar hyra längst ned på sidan.

Från 3,0 m² av varmförråden och uppåt gäller prisintervallet 95 - 125 kr/m². 

- Hyra av varmförråd varierar priserna per kvm beroende på våningsplan, takhöjd och storlek på förrådet. Priserna varierar mellan 95 - 125 kr/m². 

- Hyra av kallförråd för båt, husvagn eller husbil varierar beronde på om man står vid en egen port eller ej. En vanlig förvaring av en båt kostar 3000 kr/året. 

- Reklamplatser, kontakta någon av oss för prisuppgifter.


Hur lång uppsägningstid har ni?

Ett förråd måste sägas upp innan en kalendermånads slut. Uppsägningstiden är 1 kalendermånad. Om du endast vill hyra ett förråd i en månad så säger du upp det samtidigt som du skriver på hyresavtalet alternativt att vi skriver ett tidsbegränsat kontrakt direkt. Uppsägning skall göras på mail eller genom att ringa någon av oss.


Exempel: Säger du upp ett förråd 20:e maj så gäller uppsägningen fr.o.m 1:a juni t.om. 30 juni.


Får man hänga upp hyllor i förråden?

Våra hyresgäster får inte sätta upp hyllor på väggarna på eget bevåg, däremot kan vi montera så många hyllor er förvaring kräver. Varje hylla kostar 150kr.

Anledningen till detta är att vi vill att alla förråd ska se enhetliga ut inför framtida kunder.


Vad händer om jag missar en månadsbetalning?

-Sedan tio dagar (10) har förflutit från förfallodag skickas en påminnelse med dröjsmålsränta på 25 %.


-Om hyresgästen trots påminnelse inte betalar hyra skickas efter ytterligare tio (10) dagar en slutlig påminnelse med en påminnelseavgift på 800 kr som läggs till skuld.


-Om betalning fortfarande inte inom tio (10) dagar från slutlig påminnelse är betald skickas skuld till kronofogden för betalningsföreläggande och hyresvärden har rätt att med stöd av kontraktsvillkoren att säga upp hyresavtalet. Kronofogden tillför processkostnader.


-Efter kronofogdens utslag och efter skälig tid kommer egendomen med stöd av HB 10, Lag (1985:982) näringsidkares rätt att sälja saker som inte hämtas att tillfalla hyresvärden.

Egendom säljs för att gottgöra obetald hyra och övriga kostnader, eventuellt överskott återbetalas till hyresgästen.


Vilka betalningsmetoder använder ni?

Vi föredrar mejlfaktura. Vi skickar även fakturor i pappersform, då tillkommer dock en fakturaavgift på 25kr.


Vad händer om ni inte har några förråd lediga?

Ni sätts upp på en kölista. Vi har förberett våra lokaler för att bygga fler förråd. Vi kan specialanpassa förrådsstorlek efter era behov.

Tveka inte att kontakta oss för att diskutera fram en lösning.


Finns det eluttag i lokalerna?

Ja, det finns eluttag i korridorerna.


Vad tillhandahåller Allasförråd för hjälpmedel för att underlätta för våra kunder?

Vid ingången finner ni säckkärror m.m.

Rickard Eriksson

070-345 88 86

Oskar Westman

073-832 87 47

Emil Eriksson

072-453 77 52

Copyright @ All Rights Reserved